Jan Brueghel de Jonge (1601-1678) Rivierlandschap en reizigers op een bergpad
In het romantische rivierlandschap rijdt een huifkar met drie paarden ervoor. Door het romantische berglandschap rijdt een karavaan tweewielige boerenhuifkarren. De voerlieden lopen langs de huifkarren, die zijn aangespannen met 1 paard. Rechts rusten twee boerinnen uit aan de wegkant.
 
 
Jan Brueghel de Jonge (1601 - 1678) was een Zuid-Nederlandse kunstschilder uit de barokperiode, een zoon van Jan Brueghel de Oude. Hij ontving zijn opleiding van zijn vader. Na diens dood maakte hij een reis naar Italië, waarna hij de werkplaats in Antwerpen overnam. In 1630 werd hij deken van het Sint-Lucasgilde.
Jan Brueghel de Jonge volgde de stijl van zijn vader zijn leven lang na in zijn schilderijen. Net als zijn broer Ambrosius Brueghel en andere fijnschilders schilderde hij landschappen, allegorische taferelen en andere zeer nauwgezet en verfijnd geschilderde werken. Jan Brueghel kopieerde ook werken van zijn vader en verkocht ze onder diens naam. Zijn werken zijn echter van iets mindere kwaliteit dan die van zijn vader. Hij schilderde ook de achtergrond in werken van anderen, zoals Hendrick van Balen. Jan van Kessel was zijn leerling.
 
Bronnen:
Jan Brueghel de Jonge op Wikipedia
Rivierlandschap met huifkar
Reizigers op een bergpad