Jan Brueghel de Jonge (1601-1678) Herberg met huifkar
Links een schilderij van een herberg aan de oever van een rivier met links van het midden een huifkar en links op de voorgrond een groepje boeren en boerinnen. In het midden op de voorgrond is een van de drie ruiters afgestapt en kijkt naar beneden of doet een plas.
Alle figuren zijn gecopiëerd van een schilderij van Jan Brueghel de Oude hiernaast. ook de composities vertonen sterke overeenkomsten.
Op het ronde schilderij zijn de paarden uitgespannen en staat een huifkar en waarschijnlijk een kar met een groot biervat voor de herberg gestald.
Jan Brueghel de Oude (1568 - 1625)
 
Jan Brueghel de Jonge (1601 - 1678) was een Zuid-Nederlandse kunstschilder uit de barokperiode, een zoon van Jan Brueghel de Oude. Hij ontving zijn opleiding van zijn vader. Na diens dood maakte hij een reis naar Italië, waarna hij de werkplaats in Antwerpen overnam. In 1630 werd hij deken van het Sint-Lucasgilde.
Jan Brueghel de Jonge volgde de stijl van zijn vader zijn leven lang na in zijn schilderijen. Net als zijn broer Ambrosius Brueghel en andere fijnschilders schilderde hij landschappen, allegorische taferelen en andere zeer nauwgezet en verfijnd geschilderde werken. Jan Brueghel kopieerde ook werken van zijn vader en verkocht ze onder diens naam. Zijn werken zijn echter van iets mindere kwaliteit dan die van zijn vader. Hij schilderde ook de achtergrond in werken van anderen, zoals Hendrick van Balen. Jan van Kessel was zijn leerling.
 
Bronnen:
Jan Brueghel de Jonge op Wikipedia
Herberg met huifkar aan een water
Huifkarren voor een herberg