Salomon Jacobsz. van Ruysdael (1600-1670)
 
Aan de rand van een bossage staan een huifkar en een boerenkar voor een herberg. In de verte is een kerk te zien. Vaag is op de voorgrond een boeren echtpaar met een mand en een hond te zien, dat uitrust tegen de zandheuvel. Misschien zijn zij de hoeders van de koeien, die voorbijlopen. Hetzelfde them komt terug op het onderstaande schilderij.
 
Een huifkar en een boerenkar reizen in verschillende richtingen over dezelfde landweg en stoppen bij een herberg. De paarden staan voor de voerbakken en de reizigers uit de huifkar nemen iets te drinken in de herberg. In de verte naderen twee ruiters te paard. Koeien drinken in een plas en op de voorgrond rust een boeren echtpaar uit. Misschien hoeden zij de koeien.
 
Salomon Jacobsz. van Ruysdael (Naarden, ca. 1600-1603 - Haarlem, begraven 3 november 1670) was een Nederlands kunstschilder en tekenaar uit de Gouden Eeuw, vooral bekend om zijn rivierlandschappen.
Zijn oorspronkelijke naam was De Goyer, totdat hij en zijn broers Isaac en Jacob hun naam veranderden in Ruysdael, naar een kasteel in de buurt van hun vaders geboorteplaats Blaricum.

Bronnen:
Salomon Jacobsz. van Ruysdael op Wikipedia
A wooded landscape with cattle, carriages on a track and an inn, a church beyond, 1644
Halt in Front of an Inn, 1643