Jacobus Josephus Eeckhout (1793-1861) en Henry Brown (1816-1870)
Links: Poppenspeler aan het strand. Eeckhout. (Coll. Venduehuis der Notarissen, Den Haag) en rechts: Negentiende-eeuwse Scheveningse visser. De visser loopt met een vismand met 4 oren (nodig om aan elkaar door te geven) op zijn rug. Hij heeft een slappe muts op. Hij draagt een korsjak met lange mouwen en een stropje over zijn korsjak. De hemdrok is niet te zien. Eronder draagt hij een kniebroek die met linten is dichtgeknoopt. Aan zijn voeten heeft hij een schoenen met veters. Op de achtergrond zijn duinen, een schip en de zee te zien. Waarschijnlijk geen echte klederdracht. (Muts, korsjak en broek en schoenen). (Bron: Geheugenvannederland.nl)
 
Jacobus Josephus Eeckhout (Antwerpen, 2 juni 1793 - Parijs, 25 december 1861) was een Belgisch kunstschilder. Eeckhout studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, waar hij zich naast schilderen ook bekwaamde in het beeldhouwen. Eeckhout gaf de voorkeur aan schilderen, en vervaardigde vooral historische taferelen, genrestukken en portretten. In 1829 werd hij lid van de kunstacademies van Amsterdam, Antwerpen, Den Haag, Brussel en Rotterdam. In 1831 verhuisde hij naar Den Haag, waar hij in 1839 directeur werd van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Eeckhout werkte samen met de Engelse graveur Henry Brown (1816-1870). (Bron: Wikipedia.org)
 
Henry Brown was graveur, hoogleraar, etser, lithograaf. Geboren: 3 april 1816, York (Engeland). Gestorven: 2 februari 1870, Borgerhout (Antwerpen). was directeur van de Haagse Houtgraveerschool (1840-41), in 1842 hoogleraar aan de Antwerpse Tekenacademie (Scheen 1981); prof. aan de Koninklijke Graveerschool te Brussel. (Bron: Biografischportaal.nl)
 
Bronnen:
acobus Josephus Eeckhout op Wikipedia
Henry Brown
Poppenspeler aan het strand. (Eeckhout)
De Scheveningsche visscher, 1840. (Henry Brown)