Simon Balyon, (geb. 1965)
De Scheveningen 31 op het strand van Scheveningen. Het schilderij is gemaakt door André Balyon & Simon Balyon. Waarschijnlijk schilderde André de lucht en Simon de bomschuiten. (Coll. Balyongallery.com)
 
Simon Balyon (Den Haag, 12 december 1965) is een Nederlands kunstschilder. Simon Balyon is de jongste van vijf broers, van wie er drie actief zijn als kunstschilder: André, Nanne en Simon. Simon Balyon is, evenals zijn schilderende broers, sterk geïnspireerd door het Hollandse landschap en de zee. Zijn werk past in de impressionistische traditie uit het einde van de 19de eeuw. Na aanvankelijk als timmerman te hebben gewerkt nam hij les bij zijn oudere broers André en Nanne, waarna hij zich verder bekwaamde bij Hans van Moerkerken.
Wie het werk van Simon Balyon ziet, denkt te maken te hebben met het werk van een schilder uit het eind van de 19de eeuw. Willem Roelofs en Jacob Maris zijn de kunstenaars die Simon hebben geïnspireerd tot het maken van dit technisch moeilijke werk.
Simon Balyon is geboren in 1965 in Den Haag, waar hij ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij was vaak te vinden aan het strand of bij de vissershaven van Scheveningen. Het is dan ook niet vreemd at veel van Simons onderwerpen aan de zee zijn ontleend.
 
Bronnen:
Simon Balyon op Wikipedia
Simon Balyon
De Scheveningen 31