Pieter Gerrit Doef, (geb. 1927)
Gezicht op haven van Scheveningen, 1950. Het schilderij is in het bezit van het museum Muzee in Scheveningen. (Coll. Muzee, Scheveningen).
 
Pieter Gerrit Doef is geboren in Andijk (Nederland)en diende van 1947-1949 in Java bij de Koninklijke Nederlandse Marine. Hij trouwde met de Scheveningse Wilhelmina Dijkhuizen en emigreerde in 1950 naar Canada. Hij leerde schilderen in Nederland en in Ottawa van Victor Tolgesy, Gerald Trottier, Anita Carson en Ralph Burton. Als kind raapte hij een stukje houtskool op en stopte nooit meer met tekenen. Zijn hele leven heeft in het teken van de kunst gestaan. Pieter Doef gaf les aan verschillende onderwijsinstellingen in Canada. Voor zijn twee-dimensionale werken werkt hij met olieverf, acryl, aquarel, pastel, pen & inkt, collage en multi-media. Voor zijn drie-dimensionale werk maakt hij gebruik van klei, was, steen, gips, brons en epoxy-hars. Hij woont en werkt in Merrickville, Ontario.
Na een reis door India, raakte Pieter betrokken bij de organiatie Childhaven. Twee derde van zijn schilderijen met voorstellingen uit India gaat ter ondersteuning van vrouwen en kinderen die onder de zorg staan van Childhaven.
 
Bronnen:
Pieter Gerrit Doef
CV Pieter Gerrit Doef
Pieter Doef
Gezicht op haven van Scheveningen