400 jaar Panorama's van Scheveningen
Anneloes Groot
De Nederlandse kunstenares Anneloes Groot (1955) schilderde in de zomer van 2011 dit panorama van de kust van Scheveningen. Het was een bijzondere ervaring.
"In de zomer van 2009 was ik in Domburg bij het internationale schilderfestival waarbij de eerste schilderijen van de kust van zeeland aan land werden gebracht door toenmalig premier Balkenende..
Voor mij was dit schilderij een proef of ik wel zeebenen had en dat viel vies tegen, zonder pilletjes lukt het niet, wist ik toen.
Dit eerste schilderij is dan ook met zeeziekte gemaakt. Het formaat had ik op minder dan de helft van de xxl art schilderijen gehouden om ook qua tijd de inspanning voor een groot doek te kunnen inschatten de techniek voor de xxl formaten is dan ook gedurfder dan mijn werk op klein formaat meer verf en grotere kwast en ipv fijne penselen. Ook de beweging van het schip voor anker die met de getijden en stroming meedraaid is een te confronteren moeilijkheids graad.
Mooie ervaring die ik zeker nodig had om de volgende dag met windkracht 6.5 het grote doek van 2,5 meter mocht schilderen van de duindorp zijde van scheveningen
met een pilletje tegen zeeziekte.
Ben in 1979 begonnen met schilderen aan de haven ( sleephelling)en kurhaus afbraak
In 1985 mijn eerste galerie op Maritiem aan de haven in de visafslag aan de dr. Lelykade
Turkse haring snijdsters, alle ambachten en Scheveningse vrouw. Daarna regelmatig terug aan de haven en 2x in Schevenings museum Muzee geexposeerd. En een met Leids natuur historisch museum over de vogels langs de kust."
 
Bron:
Anneloes Groot