Terug naar Startpagina
Strandschilders 1900-2000
M t/m Z
Marinus van der Maarel
Jan Mankes
Johan van Mastenbroek
Oskar Matthes
Han van Meegeren
Ronnie Meerts
P. Meinardus
Ber Mengels
Maarten Meuldijk
Louis Meys
John Michaux
Rein Miedema
Willem Minderman
Evert Moll
Henk Munnik
Gerhard Munthe
C.C. van Niekerk
Dirk Hidde Nijland
Cor Noltee
Gerrit Nooij
Onbekend
Tames Oud
Willem Paerels
Gerard Jan Palthe
Piet Polderman
Hendrik Raab
Heinrich Rasch
Charles P. Reiffel
Paul Renard
Eugene Rensburg
Dirk van Rijn
Jacob Ritsema
Hubert Ritzenhofen
John Sargent
Johan Scherrewitz
Pieter Schipperus
Jules Schmalzigaug
Schoolplaten
Anthonie Schotel
Chris Schut
Henri Seghers
Ludovicus en Adrianus Simons
Willy Sluiter
Frans Smeers
Hobbe Smith
Chris Soer
Leonid Sologoub
Andreas Sommer
Georg Sommer
Louis Soonius
Peter Sterkenburg
Jacob Taanman
Ab Toetenel
Victor J. Trip
Hendrick Vader
Ben Viegers
Jaap Visser
Johanna Vreede-Mulder
Martin Waning
Arie Wassenburg
Bertram Weihs
Gerard Wensma
Arie Westmaas
Hein Wilzen
Philip Zilcken
Adrianus Zwart
Willem de Zwart
400 jaar Strandschilders
op Scheveningen
1600-1700
1700-1800
1800-1900 A t/m L
1800-1900 M t/m Z
1900-2000 A t/m L
1900-2000 M t/m Z
2000-heden
Muurschilderingen
Scheveningen op keramiek 1
Scheveningen op keramiek 2
Herdenkingspenningen
Panorama's
Algemeen
Scheveningen toen en nu
Huifkarren op Scheveningen
Zeeslagen bij Scheveningen
Het kanon van Scheveningen
Waarzegster op Scheveningen
Boeken over Scheveningen
Links
Over de Website
Contact
   

Willem Minderman (1910-1985)
Willem Minderman werd op 13 augustus 1910 in Leiden geboren en overleed op 24 juli1985 in Den Haag. Hij volgde zijn opleiding bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was een leerling van Henk Meijer en Arnold Smith. Hij gaf les aan de Koninklijke Academie in Den Haag.  Minderman was lid van Pulchri Studio,  Verve 1951 - 1957 en de  Haagse Etsclub. Werk van Minderman is te vinden in het Haags Gemeentemuseum en in de Rijkscollectie. Minderman werd ondermeer bekend door zijn etsen van Haagse stadsgezichten. (Bron: Rogerarts.com)
De scheepshelling (vermoedelijk in de Voorhaven,), gezien van bij de schutsluis, 1949. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding)(Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Het terrein van de Sleephelling-maatschappij (vermoedelijk in de Voorhaven), gezien van bij de sluisdeuren, 1949. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Het einde van de Strandweg bij de doorgang van Voorhaven naar Buitenhaven, met op de achtergrond links de zendmasten van Scheveningen Radio en rechts op de voorgrond de semafoor, 1949. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Het Kurhaus gezien vanaf de duinen, 1950. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Gezicht op Scheveningen vanaf een duin bij de Zwolsestraat, met een gefantaseerde voorgrond; op de achtergrond links het Circustheater, midden resp. Seinpost en Kurhaus, en rechts de flats aan de Zeekant, 1970. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Gezicht op Scheveningen vanaf de Zwolsestraat, met een gefantaseerde voorgrond; op de achtergrond links van het midden het Kurhaus, rechts de Pier, 1970. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
De Badhuiskade gezien vanaf de Haringkade; rechts aan de overzijde de Havenkade; in de verte in het midden het gebouw Seinpost, 1970. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Gezicht op Scheveningen vanaf de Haringkade, met midden de koepel van Seinpost,1970 (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
De sleephelling in de 2e Binnenhaven, gezien van de jachthaven in de zuidwestelijke hoek van die haven, 1970. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Het Kurhaus gezien vanaf de duinen, 1975. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Kurhaus & Seinpost gezien vanaf het strand Scheveningen, 1975. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Kust gezicht; Kurhaus, links in de verte het wandelhoofd 'de Pier', 1975. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
Sleephellingen bij Zeesluisweg op Scheveningen, 1975. (Klik voor een groter formaat op de afbeelding). (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
 
Bronnen:
Willem Minderman op Wikipedia
De scheepshelling
Het terrein van de Sleephelling-maatschappij
Het einde van de Strandweg
Het Kurhaus gezien vanaf de duinen
Gezicht op Scheveningen
Gezicht op Scheveningen vanaf de Zwolsestraat
De Badhuiskade gezien vanaf de Haringkade
Gezicht op Scheveningen vanaf de Haringkade
De sleephelling in de 2e Binnenhaven
Het Kurhaus gezien vanaf de duinen
Kurhaus & Seinpost
Kust gezicht
Sleephellingen bij Zeesluisweg